Regresní terapie – hlubinná abreaktivní psychoterapie

Regresní terapie je jedna z možností, kterou můžete řešit svoje potíže. Potíže psychického i fyzického rázu. Jedná se o sezení terapeuta s klientem, které může trvat několik hodin. Přitom je klient neustále při vědomí, proto se nejedná o hypnózu a tomu podobné techniky. Tato hlubinná abreaktivní psychoterapie, kterou vymyslel pan Andrej Dragomirecký, nabízí způsob jak jít do minulosti, pomocí přirozené asociační schopnosti, kterou má naše paměť vrozenou. Regresní terapie pracuje s tím, že člověk je nehmotná duše, psychika a hmotné tělo.

Za celý náš vývoj, v různých tělech, na různých místech, v různém časovém období, jsme zažívali spoustu příjemných i nepříjemných situací a tohle všechno se ukládá do naší paměti, ať chceme nebo ne. Kam až sahá naše paměť? V praxi se neukázalo, že by byla nějaká mez, přes kterou by se nedalo jít. Můžeme si vybavit události, které se staly v našem útlém dětství, v prenatálním stavu, v našich minulých životech na Zemi, na jiných planetách, v jiných vesmírech, kde už jsme se inkarnovali někdy mnohem dříve. Stalo-li se tam něco podstatného, může to mít na nás vliv, až do dnes. Vynořuje se nám to v různé míře zase zpět, když se v nějaké situaci, ve které se nacházíme objeví jakási podobnost, která na nás zapůsobí a která nám připomene určitou minulou zkušenost.Většinou si nejsme vědomi tohoto připomenutí a to proto, že na nás působí událost, která se stala někdy v minulosti a následně se to může projevit ve formě potíží, které máme. V naší paměti, ve které je zaznamenané všechno, co jsme prožili, včetně veškerých inkarnací, jsme právě díky asociacím schopni vybavit si události, jak a kde k traumatu došlo i se všemi dalšími detaily a potřebnými údaji. Při sezení pak díky opakovanému procházení události a pochopení souvislostí, dochází k tomu, že se taková situace stává bezvýznamná a emoční náboj mizí. Tím dochází k uzdravení v současnosti.

Možná vás napadlo, „ale to je hrozně moc životů, které nás ovlivňují.“ Ano, je to tak. Možná se vám tato skutečnost nelíbí, ale náš vývoj není jen otázka okamžiku, tohoto života, pár životů. Je to dlouhá pouť, která je občas krkolomná.

Regresní terapie vám dává možnost podívat se pod pokličku vaší samotné existence. Není to jen o odbourávání problémů, i když to u toho začíná. Ti, kteří se tomu věnují déle tam nachází něco většího než počátek svých potíží a následného uzdravení. Objevují tam spoustu souvislostí a zákonitostí vlastního duchovního vývoje a rozvoje. Je to taky jedna z mála možností, která vám dává možnost aktivně pracovat se svojí karmou, tak aby se dále neprojevovala, aby se situace neopakovaly.

Neodmyslitelnou součástí regresní terapie, je také práce s dušemi zemřelých. Už to samo napovídá, že když se pracuje s minulými životy, své místo tu mají i duše. Spousta těch, kteří ve svém vtělení zažili nějakou tu zátěž a umřeli, tak nebyli schopni odpustit, nebo se smířit se situací v jíž se ocitli. Zůstali zde ve fyzické rovině s námi a nepokračovali dále do světla. Ať už jim někdo ublížil, nebo mají nějaký jiný zájem zde setrvávat, je dobré vědět, že se jich bát nemusíme. Tyto duše, které opustily svoje fyzické tělo, nemusí vůbec vědět, že již tělo nemají a jednají dál, tak jako by ho měly. Důvody, proč tu duše můžou setrvávat jsou různé. Každá duše má svůj individuální důvod. Může být jen zmatená, nebo si to chce vyříkat (pomstít se) s tím, kdo jí ublížil, či lpí na majetku. Důvodů může být opravdu tolik, kolik je duší. Cesta jak pomoci duším bez těla, je v podstatě stejná jako pomoc člověku, který absolvuje sezení. Je potřeba jim zpracovat onu událost, která je trápí a nedovolí jim odejít. Proto nemá moc smysl duše vyhánět. Lepší je s nimi mluvit, ukázat jim v jaké situaci se nachází, aby pochopily jak se dneska věci mají a pak jim pomocí regrese ulevit od toho, co je trápí.

Poměrně často se stává, že během procházení události se ukáže duše, které se to týká. Tady je právě to spojení, bez kterého by hlubinná abreaktivní psychoterapie nebyla kompletní. Když se toto stane, tak terapeut navazuje kontakt přes klienta s onou duší. Poté co duše pochopí, v jaké situaci se nachází, nechá si pomoci. Je na tom příjemné i to, že klient má dobrý pocit, že té duši může pomoci. Je tu další rozměr regrese, člověk, který kdysi někomu ublížil, dneska tomu samému pomáhá. I tímto odčiňujete svoji karmu krůček po krůčku. Následně dochází ke vzájemnému odpuštění a duši pak odvedeme do světla. Duše, která se cítí mnohem lépe, nemá potřebu tady (ve fyzické rovině) déle setrvávat a tak odchod do jiných sfér (světlo, nebe) často i sama navrhne. A takhle to má být. Je to krásné pro všechny přítomné, když dochází k uvolnění starých křivd a nastolení klidu.

Z toho všeho, co jste si přečetli už možná tušíte, kam všude můžete s touto terapií. Můžeme tím vyléčit většinu fyzických, psychických a psychosomatických potíží. Všechno co nás bolí na těle i na duchu. (samozřejmě kromě extrémních fyzických projevů – useklá ruka vám nedoroste). Někomu se podaří problém vyřešit rychle a někomu to trvá déle, protože tam má spoustu událostí spojených se svými potížemi. Toto je individuální a nelze dopředu říci, jak rychlé to bude právě u vás. Z každého sezení by jste měli mít užitek a pocítit úlevu.

Priznakytransformace.cz/index.php/transformace/2242-petra-zlatohlavkova-regresni-terapie-hlubinna-abreaktivni-psychoterapie

2 komentáře u „Regresní terapie – hlubinná abreaktivní psychoterapie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *